KuntaPro sai uuden asiakkuusjohtajan maaliskuussa. Monipuolisen taustan työelämässä hankkinut Tero Karinti lähti innolla mukaan kehittämään kasvavaa KuntaProta. – Yrityksen palikat ovat kunnossa. Nyt vain omalta osaltani kuskin paikalle ja kaasua, hän nauraa.

– Tiesin KuntaProsta jo etukäteen jonkin verran, sillä edellinen työpaikkanikin oli kuntasektorin piirissä. Ajatus työpaikasta KuntaProlla kyllä sytytti heti, kertoo Taitoa Kuntaperintä Oy:stä KuntaProhon asiakkuusjohtajaksi siirtynyt Tero Karinti.
Haastatteluhetkellä takana on seitsemän uudentäyteistä päivää KuntaProssa.
– Se kuva, joka minulla yhtiöstä oli, on pitänyt. On ollut tosi kiva tulla mukaan innokkaiden kuntaprolaisten joukkoon, hän sanoo.
Karinti on työskennellyt aiemmin muun muassa perintäyhtiöissä sekä henkilöstörekrytointialalla. Laskutusjärjestelmät ja muut taloushallinnon asiat ovat nekin hänelle tuttuja liikkeenjohdon työtehtävistä.

 

Ihmiset edellä

Karinti iloitsee siitä, että pääsee kehittämään hyvässä vauhdissa olevaa kasvuyhtiötä.
– Suomessa tapahtuu nyt todella paljon, kun meneillään on sekä sote- että maakuntauudistus. On hienoa olla muutoksen ytimessä tekemässä asioita laajasti ja päästä kasvuun ja vauhtiin tässä vaiheessa mukaan. KuntaPron toiminta on hyvällä mallilla ja osittain se on valmiimpi muutoksiin kuin monet kilpailijansa.  Täällä on tähdätty oikeisiin asioihin ja tehty hyviä strategisia valintoja teknologian suhteen, hän näkee.
Karintia innostaa se, että tulevat muutokset eivät ole vain numeroiden pyörittelyä, vaan ne koskettavat suurta osaa ihmisiä – kuntien ja kaupunkien asukkaita.
– On kiinnostavaa, että ei puhuta vain taloudesta, vaan ihmisistä sen takana. Olen taustaltani kasvatustieteilijä ja tykkään katsoa asioita ihmisten näkökulmasta. Perinnässäkin halusin kehittää inhimillisiä keinoja, hän kertoo.

 

Futista ja lehtihommia

Karinti asuu Turun naapurissa Liedossa. Hän on tottunut matkatyöhön ja reissausta on tiedossa jatkossakin, KuntaPron asiakkaita tavatessa ympäri Suomen. Vapaa-ajan ongelmia hänellä ei ole, siitä pitävät huolen neljä lasta ikähaitarilla 6–13 vuotta. Karintin elämään on kuulunut junnusta saakka jalkapallo ja seuratoiminnassa mukana oleminen. Ikämiesfutista hän harrastaa edelleenkin. Karinti on ollut myös perustamassa juuri ilmestynyttä uutta jalkapallon erikoislehteä nimeltä EOM.