KuntaPro järjesti asiakkailleen Hämeenlinnassa 1.11. ja Porissa 3.11. järjestyksessään toisen Käyttäjäpäivän.

Kysyimme KuntaPron Käyttäjäpäivien kävijöiltä Hämeenlinnassa ja Porissa, mitä päivän ohjelmasta jäi erityisesti mieleen. Yksi ajankohtainen aihe puhutteli kävijöitä tällä kertaa erityisesti, sillä sitä koskeva tuleva uudistus koskee lähes kaikkia organisaatioita.

Mitä kuuluu KuntaPro? -esittely aloitti Käyttäjäpäivät tuoreella katsauksella yhtiön toimintaan. Toimitusjohtaja Mika Kantolalla oli ilo kertoa runsaalle joukolle asiakkaita yhtiön uusimmista kehityskohteista soten näkökulmasta. Toinen päivää läpileikkaava puheenaihe oli robotiikka, jonka kehittämisessä KuntaPro on harpponut vuoden aikana merkittävästi eteenpäin.

Kangasalan laskentapäällikkö Reetta Kotovaara-Tavasti oli tullut Hämeenlinnan Verkatehtaalle katsastamaan, mitä uutta KuntaProlla on tarjota asiakkailleen. Ainakin KuntaPron yhteistyökumppani CPU:n esittelemät verkkokaupan mahdollisuudet kuntapuolella kiinnostivat häntä.
– Ceepos-verkkokauppa on kuntalaisten palveluiden parantamisen näkökulmasta kiinnostava asia. Kuntalaisen odotetaan olevan tänä päivänä asiakas. Täällä on tänään ollut monia muitakin juttuja, joihin aion palata ja joista haluan lisätietoja, hän sanoi.

Tietosuojaa koskevia muutoksia ja sitä, miten ne vaikuttavat asiakkaiden arkeen avasivat KuntaPron ICT-johtaja Matti Aho ja Privaon Oy:n Tomi Mikkonen. Käytännönläheinen esitys tuli selvästikin monelle tarpeeseen.
– Tietosuojaesitys oli tosi hyvä, hyvin koottu ja asian pihvi tuli hyvin selväksi. Tämä asia koskee kuntia ihan yhtä lailla kuin muitakin. Rekisterinpitäjillä on osoitusvelvollisuus, että homma on hanskassa eli dokumentointia ainakin on lisättävä, Kotovaara-Tavasti sanoi.

Janakkalan kunnan talous- ja hallintopäällikkö Tiina Vesala kertoi saaneensa mukaansa uusia eväitä FPM-raportoinnista.
– Sitä jumittuu ottamaan raportteja aina yhdellä ja samalla tavalla. Sain hyviä vinkkejä aiheesta jatkoa ajatellen, hän sanoi ja kertoi myös olleensa vaikuttunut KuntaPron toiminnan vahvasta kasvusta viime vuosina.
Janakkalan työterveyssihteeri Anne Elo puolestaan aikoi ottaa asiakkaiden tietosuojaan liittyvät uudet asiat heti työn alle. Janakkalan Veden talouspäällikkö Päivi Halme oli samoilla linjoilla ja sai uusia ajatuksia myös robotiikasta.
– Robotiikka ei välttämättä olekaan huono juttu työpaikkojen kannalta. Sain myös ihan käytännön vinkkejä siihen, miten voisimme itse hyödyntää sitä, hän kertoi.
– Tällaiset tilaisuudet ovat kyllä ylipäänsä hirveän hyviä. Sekin vahvistui, että kyllä kuntaprolaiset todella yrittävät tehdä parhaansa esimerkiksi eTiskissä, johon tulee hämmästyttävä määrä tikettejä, hän lisäsi.

Kuntayhtymän johtaja Ismo Airinen Uudenmaan Päihdehuollon kuntayhtymästä ja Ridasjärven päihdehuoltokeskuksesta piti Hämeenlinnan Käyttäjäpäivän ohjelmaa kivasti rakennettuna kokonaisuutena.
– Sote-kokonaisuus on vieläkin aika lailla hämärän peitossa, ja oli lohdullista huomata, että näin on muillakin. Teema mietitytti kaikkia ja Mikan esitys lisäsi ymmärrystä aiheesta. Samoin tietosuojakysymykset ovat ajankohtaisia.
– KuntaProssa on myös tehty oikeaan osuneita organisaatiomuutoksia. Oli hyvä saada tietoa eTiskin toiminnasta, sillä esitys antoi hieman perspektiiviä siihen, että on muutama muukin, joka palvelua tarvitsee. Myös Ceepoksen mahdollisuudet kiinnostavat, Airinen sanoo.
Raportointiin liittyvää aihetta oli Airisen mukaan vaikea seurata screeniltä, mutta hän sai kuitenkin hyvän yleiskuvan niistä monista mahdollisuuksista, joita ei ollut vielä itse keksinyt hyödyntää.

Porin Käyttäjäpäivillä aamupäivän viihtynyt Satakunnan pelastuslaitoksen hallintopäällikkö Kari Nummi kuunteli Mika Kantolan tulevaisuuteen luotaavaa esitystä suurella mielenkiinnolla.
– Oli positiivinen yllätys, kuinka yhtiön visiot ovat niin paljon kauempana kuin tässä päivässä. Erityisesti mieleen jäi, että automatiikkaa ja robotiikkaa kannattaa hyödyntää ajoissa eikä pelätä. Yleismainintana sanoisin, että tietoturvallisuuden esitys oli hyvä ja avaava, Nummi sanoi.

Hallintojohtaja Nina Merilahti Pomarkusta oli mukana Porin Käyttäjäpäivillä. Myös hän seuraa mielenkiinnolla sitä, miten KuntaPro kehittyy ja mitä robotiikkaa tuo tullessaan kuntasektorille. Ja sanomattakin on selvää, että tietosuoja-asetus oli myös Merilahden tärkeimpien esitysten listalla.
– Kävin kuuntelemassa ristiin sekä taloushallintoon että henkilöstöön liittyviä esityksiä. Parasta täällä oli se, että ehdin puhua erittäin monen kuntaprolaisen kanssa, joita en ole aiemmin tavannut. Ehdin saada kysymyksiini vastauksia ja sovimme, miten jatketaan, hän kertoi ja piti tärkeänä, että päivään on solutettu tarpeeksi pitkiä taukoja tapaamisia ajatellen.