Joni Talvitie aloitti syyskuun alussa KuntaProssa ohjelmistoliiketoimintajohtajana. Talvitie rakentaa täysin uutta työnkuvaa ohjelmistoliiketoiminnan johtajana ja tuo mukanaan arvokkaan 20 vuoden kokemuksen alalta.

KuntaPro oli Joni Talvitielle tuttu yhteistyökumppani jo edellisestä työpaikasta Accountor Software Oy:sta, jossa hän viihtyi kymmenisen vuotta. KuntaProhon hän hakeutui ensisijaisesti siksi, että koki työnkuvan vastaavan juuri hänen osaamistaan. Tutut ihmiset ja vaihtelunhalu puolsivat myös päätöstä vaihtaa työpaikkaa. Talvitietä kiehtoi myös sopivan kokoinen ja hyvin hallittavissa oleva työympäristö.– Uusi tehtävä tarkoittaa, että pääsen rakentamaan sitä itse. Ei ole kenenkään saappaita täytettävänä. Se, mitä voin antaa KuntaProlle, on nimenomaan tietotaito, ymmärrys ja osaaminen järjestelmien rakentamisesta, toimittajapuolen vankka asiantuntija sanoo.
Uusi työ on lähtenyt rivakasti liikkeelle KuntaPron kuvioihin ja ihmisiin tutustuessa.
– Toimipaikkani sijaitsee Kangasalla, mutta olen paljon liikkeellä. Heti ensimmäisenä päivänä olin jo mukana palavereissa asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Sellainen lähtö sopii minulle hyvin, en ole sitä tyyppiä, että istuisin toimistolla intranetissä. Olen kaikissa tarvittavissa projekteissa heti mukana, hän sanoo muutaman päivän kokemuksen jälkeen.

 

Ideoita murrokseen

KuntaPro on rakentanut määrätietoisesti viime vuodet omaa modernia tuotehallintaansa, jotta KuntaPron asiakkailla olisi mahdollisimman hyvät edellytykset tehdä omia digiloikkiaan. Ohjelmistoliiketoimintajohtajana Talvitie ottaa haltuunsa KuntaPron tuotehallintayksikön, joka on osa KuntaPron Serveri-liiketoimintayksikköä.

Kunnissa ja kaupungeissa eletään mielenkiintoista digimurroksen ja muutoksen ennakoinnin aikaa.
– Kyllä nyt aletaan tosissaan miettiä tehokkaita ja käytettäviä järjestelmiä. Siilomaisuus poistuu. Osataan jo miettiä isompia kokonaisuuksia ja asioita eteenpäin, kun valmistaudutaan maakuntauudistukseen ja soteen. Se tuo mukavaa haastetta työhöni. Juuri tänään mietimme KuntaProssa erilaisia skenaarioita ja minkälaisia ratkaisuja ne vaatisivat toteutuessaan, Talvitie sanoo.
Hän on vahvasti mukana erilaisissa kehittämishankkeissa niiden suunnittelu- ja ideointivaiheessa miettimässä uusia konsepteja ja aluevaltauksia. Hänen tehtävänsä on esimiehenä tukea tuotepäälliköitä työssään.
Talvitie asuu Kangasalla ja iloitsee kahden kilometrin mittaisesta työmatkasta toimistolle. Hän on neljän pienen lapsen isä, joten kotona riittää tohinaa ja melskettä. Urheilua Talvitie harrastaa niin paljon kuin työltä ja perhe-elämältä vain ehtii. Mieluisia lajeja ovat salibandy, jalkapallo, jääkiekko ja kuntosali.
– Valmennan myös 8-vuotiaita poikia salibandyssä ja jääkiekossa, hän kertoo.